петък, 30 юни 2017 г.

Купички с киноа

Въпреки че определят киноата като зърнена култура, тя е близък родственик на спанака, цвеклото и лапада, а благодарение на превъзходните си хранителни качества, придобива все по - голяма популярност. 
Рецептата днес не можах да реша как да я озаглавя, затова написах просто "Купички с киноа". Не исках да изброявам всички съставки в заглавието, въпреки че са малко. Купички с киноа, може да си похапнете за закуска и ще сте сити цял ден. При консумация добавях по малко кисело мляко с високо съдържание на мазнини. 





Продукти:

100 грама киноа
50 грама пресни орехи
50 грама червени боровинки, сушени
2 супени лъжици черен сусам
сол на вкус

Приготвяне:

Накиснете киноата за два часа във вода.
След това изхвърлете водата в която сте я киснали.
Налейте нова вода и сварете киноата.
Варенето е с продължителност около 20 минути, на средна степен на котлона.
Свалете от котлона, отцедете излишната вода и оставете киноата да изстине. 
Нарежете ореховите ядки на малки парченца.
Добавете орехите, боровинките, сусама и сол на вкус.
Разбъркайте и приберете в хладилник за час, за да се изстуди. 
Приятен апетит!






Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за посещението ви!